Kilimanjaro mletá káva 227g

Kilimanjaro mletá káva 227g

CD009487

Nový produkt

Lehká, svěží aromatická káva pěstovaná v úrodné vulkanické půdě úpatí hory Kilimanjaro v Tanzanii. 100% Arabika. Síla pražení 3/5.

Více informací

10 ks



Sdílet



Zakoupením tohoto produktu získáte až 18 věrnostních bodů.

Za obsah Vašeho košíku získáte celkem 18 věrnostních bodů.

Body mohou být převedeny na slevový kupón v hodnotě 3,60 Kč.




180,00 Kč s DPH



Přidat na seznam přání

Parametry

Chuť: lehká, svěží aromatická káva se středně plným tělem, čistou chutí a citrusovými tóny

Doporučená příprava: French press, filtr

Síla pražení: 3. stupeň z 5 (střední pražení s osvěžující a příjemnou aciditou)

Složení: 100% Arabika. Ručně sbíraná.

Země původu: Tanzánie. Suroviny nejsou geneticky modifikovány.

Nadmořská výška pěstování: 1000 - 2000 m.n.m.

Podíl Fairtrade: 100%

Tanzánie - vyjímečné místo pro vyjímečnou kávu

Husté pralesy a nekonečné pláně plné divokých slonů, žiraf, antilop. Hranice této krásné východoafrické země tvoří z velké části vodní plocha. Na východě jsou to nekonečné pláže Tichého oceánu, na severu zejména Viktoriino jezero, na západě jezero Titicaca a na jihu jezero Malawi.

Podnebí a vulkanická půda hornaté části Tanzánie u severovýchodní hranice s Keňou tvoří ideální podmínky pro pěstování Arabiky i Robusty prémiové kvality. Přes 2 třetiny zdejší produkce tvoří Arabika, konkrétně odrůdy Bourbon a Kent. Naprostá většina kávy v Tanzánii pochází od drobných pěstitelů.

Pěstování kávy na úpatí Kilimanjara, nejvyšší samostatně stojící hory na světě, se datuje od konce 19. století. Je zásluhou katolických misionářů, kteří zde vysadili první kávovníky.


Čím je jiná káva Kilimanjaro?

Kávovníky mají na úpatí hory Kilimanjaro ideální podmínky. Díky úrodné vulkanické půdě, mírnému klima a dostatku vláhy z křišťálově čistých horských pramenů vytékajících přímo z ledovce na vrcholku hory.

Kávové třešně zde dorávají pomalu, ve stínu banánovníků. Pěstování banánovníků spolu s kávovníky je pro oblast Kilimanjara typické - umožňuje pomalé zrání, které do kávových zrn promítá nepřeberné množství chutí.

Kávu sklidili sesbírali farmáři z tanzánského družstva KNCU Coffee Cooperative přesně v momentě, kdy perfektně dozrála. Sezóna sklizně je v této oblasti díky pomalejšímu zrání poměrně dlouhá - od října do února. Z třešní se kávová zrnka získala propíráním v pramenité vodě (tzv. "washed"), následně se sušila venku čerstvém vzduchu a slunci. Celý proces pěstování, sklizně i zpracování splňuje vysoké nároky na kvalitu, můžete si tedy vychutnat vynikající kávu.

Podle hrubosti mletí můžete kávu použít na libovolný způsob přípravy. Vynikající je zejména French press, který dá vyniknout její chuťovým nuancím téhle specifické kávy. Díky své svěží chuti a slabšímu pražení je Kilimanjaro (k dostání také v mleté verzi) jednou z nejprodávanějších a nejzajímavějších káv značky Cafédirect.

Družstvo KNCU

Družstvo KNCU (Kilimanjaro Native Co-operative Union) je nejstarší na africkém kontinentě. Sídlí v malém městečku Moshi, vzdáleném necelých 20 kilometrů od Kilimanjara.

Cafédirect odebírá kávová zrna přímo od kooperativy KNCU, se kterou přímo spolupracuje už od roku 1994. Cafédirect odvádí družstvu zpět přes 50% zisků z jejich kávy. V případě družstva KNCU trvá spolupráce již přes 20 let.

Družstvo díky spravedlivým cenám za svou kávu může školit farmáře v oblasti kontroly kvality, hospodaření s přírodními zdroji, chuťových testech kávy, správné sklizni, managementu kávových farem, obnovu kávových výsadeb tak, aby byla zajištěna dlouhodobě udržitelná vysoká kvalita kávy. Část finančních prostředků je také investována do rozvoje místní komunity.

 

Za šálkem kávy Cafédirect Kilimanjaro není jen skvělá chuť prvotřídní kávy, ale i úsilí a vůle všech, kteří se podílejí na tom, abyste si mohli tuto kávu vychutnat. A ti si zaslouží za svou kávu spravedlivou cenu. Díky systému Fairtrade a Cafédirect dostanou ale ještě něco navíc – vaše uznání.

Dobrou chuť!
Jak na to: doporučujeme minimálně 1 vyrchovatou lžičku kávy na jeden šálek. Tato káva je nejlepší na French press, filtr.


Kávu skladujte v suchu a chladu. Po otevření zamezte přístupu vzduchu.

 

Recenze

Napsat recenzi

Kilimanjaro mletá káva 227g

Kilimanjaro mletá káva 227g

Lehká, svěží aromatická káva pěstovaná v úrodné vulkanické půdě úpatí hory Kilimanjaro v Tanzanii. 100% Arabika. Síla pražení 3/5.

30 dalších produktů ve stejné kategorii: